Maraton på de syv kontinenter

Medlemskab af ”ThStormP_5e Official Seven Continents Marathon Club” kræver gennemførsel af mindst et maratonløb på hvert af verdens syv kontinenter. Mit første maratonløb blev i 1999 gennemført i Kina og dermed Asien. Fem måneder senere kom turen til Europa med et løb i Berlin, og blot et år senere blev det til Kenya og dermed Afrika.
Som så mange andre løb har mine nordamerikanske været ”anderledes” maratonløb. Tre gange er det blevet til løb med et stykke over den grønlandske indlandsis, og i USA gennemførte jeg et maratonløb til søs på min 45 års fødselsdag. På et cruise i Caribien med 88 omgange rundt om dæk nummer fem blev endnu et løb på den klassiske distance afviklet.
Verdens eneste maratonløb med en galaktisk startpistol fandt sted den 14. november 2012 i Port Douglas, Australien. Efter en total solformørkelse i godt to minutter blev løbet straks sat i gang den årle morgenstund i Queensland på en dag, der skulle vise sig at blive ekstremt varm.
De to sidste kontinenter blev gennemført inden for godt et døgn i februar 2013. Den mest utrolige rejse indeholdt al den spænding, man kan ønske sig, eller måske ikke ønske sig. Efter et løb i Chile blev det til endnu et på Antarktis den efterfølgende dag. Og ikke mindst de sidste syv kilometer af dette løb blev ganske specielle og dramatiske.

  

Foredraget indeholder historier og anekdoter fra alle kontinenter.

 

Foredraget forventes at vare en time eksklusive en indlagt pause. Hør nærmere under kontakt.

 

Verdenskort med landenavne