Kathy Loper

Skrevet 8. juni 2016

Under The Great Wall Marathon 2000 stiftede jeg bekendtskab med en kvinde, med hvem jeg senere fik mange årlige og kærkomne gensyn.

Efter debutåret med udelukkende danske atleter deltog der året efter løbere af otte forskellige nationaliteter. Arrangementet var stadig overvejende dansk, da knapt tre fjerdedele af deltagerne kom fra mit hjemland, men syv af de fuldførende løbere var fra USA. Blandt dem var Kathy Loper.

 

Kina 2009 232

Godt en tredjedel inde i løbet kom jeg i kontakt med Kathy. Hun var en slank og veltrænet kvinde i sidste halvdel af halvtredserne. Vi fandt sammen i fælles tempo på asfaltvejen og faldt lidt i snak med hinanden. Jeg husker ikke, hvad vi talte om, men det var næppe en dybere samtale. Temperaturen var den dag meget høj, så vi har nok mest brugt ressourcerne på at komme frem. Det var året, hvor jeg fik vabler på fødderne, så jeg måtte efter noget tid fortsætte til fods og se Kathy forsvinde i horisonten.

Da jeg senere på dagen selv kom i mål, fik jeg fortalt, at Kathys afslutning på løbet havde været dramatisk. Hun var kommet i mål og var straks derefter kollapset. Hun måtte efterfølgende have drop og blev også indlagt på hospitalet, hvor hun lå i to døgn.

Nu kunne man måske tro, at Kathy var færdig med The Great Wall Marathon. Men det var dog ingenlunde tilfældet. Kathy havde på det tidspunkt haft sin virksomhed Kathy Loper Event i en halv snes år. Nu skulle selskabet i gang med at bringe amerikanske turister til “maraton på muren”, og 2001 blev året, hvor Kathy for første gang tog til “Riget i midten” med en gruppe gæster.

Kathy har været med i Kina hvert år siden 2000. Det er ikke blevet til andre maratonløb end det noget dramatiske i 2000, men hun har gennem årene både løbet halvmaraton og nogle år 10− kilometerløbet. I 2010 blev det slet ikke til løb, da Kathy sad i kørestol. Men en sådan detalje skulle ikke forhindre hende i at deltage i den årlige rejse med sine gæster.

Det er altid et glædeligt gensyn at møde Kathy. Hun har flere gange foræret mig T–shirts fra sit firma, som jeg med stor glæde har taget imod og efterfølgende flittigt brugt. Også i Australien har jeg haft den store fornøjelse at være i selskab med hende, ligesom jeg deltog i dobbeltløbet White Continent Marathon og Punta Arenas Marathon som rejsende med Kathy Loper Event.

 

Køb bogen her.

Dansk forside